De oorsprong van handlezen

De geschiedenis van Handlijnkunde

Handlijnkunde, ook wel Chiromantie genoemd. Eigenlijk kun je met handlezen een kijkje nemen in je ziel. Je handen kunnen erg veel vertellen en een wegwijzer zijn naar het heden, verleden, en hints geven over welk toekomstpad iemand zal nemen. Om je wat meer informatie te geven is er een stukje geschiedenis over handlezen.

4000 jaar voor christus werd het handlezen toegepast door personen van Indische oorsprong, Ook Roma zigeuners deden aan waarzeggerij en gebruikte handlezen als gave. Het waarzeggen in de vorm van handlezen verspreidde zich al snel naar diverse landen. Onder andere China, Perziƫ, Egypte en Griekenland.

Nabij de 13e eeuw zijn ook andere landen uit het Midden-Oosten over gegaan tot handlezen. Door de kruistochten is het handlezen verder verspreid. Dit is een van de grootste redenen dat andere landen in Europa overgegaan zijn op het handlezen. Handlezen was in die tijd erg populair en werd veel toegepast, alleen dit werd snel gestopt. Rond de 16e eeuw kwam er een verbod op handlezen. De kerken hadden zo hun mening over het handlezen en zij vonden dat door het handlezen mensen geen geheimen meer konden hebben. Geheimen konden natuurlijk afgelezen worden vanuit de handen.

Je handen vertellen veel over jezelf en zijn een weergave van je ziel. De verbinding met je brein en je handen is een feit. Door deze verbinding kun je de handelingen met je handen zonder nadenken uitvoeren. Dit zou de verklaring kunnen zijn waardoor de handen zo goed gelezen kunnen worden. Dat is ook de theorie van handlezen, de spiegels van je ziel, vertaald in de lijnen van je hand. Bekijk de lijnen van je hand hier..

Kijk eens goed naar je handen en het verschil tussen je vingers, je handlijnen en je palmen. Je vingers die bestaan allemaal uit kleine dunnen lijntjes, en vertellen jouw eigen verhaal. Meer over de handvormen vind je hier.. Ze geven aan waar je voor staat, wat je doelen zijn en waar je knelpunten liggen, en ook je emoties kan je uit deze lijnen lezen. Zo zie je duidelijk de verbinding tussen je handen en je brein.