Welke hand verteld wat?

Er bestaan verschillende suggesties en uitleggen over wat je kan lezen op de linker en rechterhand. Een veel gebruikte methode is dat de ene hand je geboorte hand is en dus verteld wat je karakter en je geerfde persoonlijkheid is, de andere hand verteld ook over je persoonlijkheid maar dan de karaktertrekken en houding die je heb opgebouwd in het leven. Dus de ene hand word dan geboortehand genoemd, en de andere je toekomsthand. Bij vrouwen is de rechterhand de geboortehand en de linker de toekomsthand, bij mannen is dit andersom.

Geboortehand en toekomsthand lezen

Wat voor Elementen kan je herkennen

Uiteraard zijn de lijnen op iemands hand de meest afleesbare kenmerk voor handlezen, maar ook de vorm van je handen en kussentjes op je handen vertellen heel veel. De betekenis van de lijnen wordt uitgebreid besproken op de handlijnen pagina. Als je gaat beginnen met een handlezing kijk je eerst altijd naar de grootte, de textuur en de vorm van de hand, er bestaan over het algemeen vier vormen die weer in verband staan met de elementen. Zo zijn er vuur, water, aarde en luchthanden, en deze vertellen veel over een persoons eigenschappen. Zo weet je voor je met een handlezing begint wat voor algemeen karakter de persoon heeft.

Handvormen
 Bergen en kussentjes met handlezen

Wat betekenen de kussentjes

De kussentjes in iemands handpalm verteld ook een hoop, deze kussens worden ook wel bergen genoemd en bevinden zich alle vijf onder de vingers. Alle bergen of kussentjes zijn naar planeten vernoemd. Vorm je hand in een kommetje om goed te kunnen zien welke berg er het meest aanwezig is. Net als bij de vorm van iemands hand kan je aan de bergen zien en inschatten wat voor karakter de persoon heeft.

Handbergen

01.

Kies welke hand voor jou het belangrijkst is om te lezen.

02.

Stel vast wat voor vorm en element de hand heeft.

03.

Vouw de hand als een kom en bekijk de kussens nauwkeurig.

04.

Bestudeer de diepste lijnen eerst, daarna de oppervlakkige.